VM fiaskot

Hoppningen har inte börjat ännu, ändå kan man med tilltagen marginal utnämna VM i Tryon till ett riktigt praktfiasko. 

Det har varit strul med allt från förberedelser och inställda träningar till det stora debaklet  distansritten drabbades av med omstart för att sedan ställas in helt och nu senast så fick även dressyrens creme de la creme klass küren ställas in helt. 

För djurens bästa säger man, men varför är ett så stort arrangemang så dåligt planerat att man måste se till djurskyddet? Att det syftar till sport där levande djur har en avgörande roll för genomförandet kan omöjligt komma som en överraskning. 

Det är några som kastar miljonbelopp i sjön genom att inte ha gjort en tillräcklig omvärldsanalys när man utsåg platsen där världsmästerskapen i ridning skulle avgöras. 
Visst kan man inte styra väder men av erfarenhet borde de ha vetat att det fanns en överhängande risk för storm under mästerskapet, lika säkert som regn på midsommarafton. 

Någonstans läste jag att det egentligen skulle ha anordnats i Kanada men ställde in och Tryon var bästa alternativet. Men jag köper inte den ursäkten heller för det blottar bara stora brister i planeringen av arrangemanget och hos de ansvariga.
Hur kan någon som tar på sig att vara värd för ett mästerskap backa ur? Innan alla avtal är klarar borde båda parter vara på det klara med att genomföra eventet, man borde ha eliminerat att något sådant skulle ske i ett så sent skede. Jag har även svårt att köpa att Tryon  verkligen var det enda rimliga alternativet, ett ställe där man vet att väderförhållanden kommer försvåra genomförandet markant. 

Nä, jag tackar för mig det här VMet som inte är något annat än Kalle Anka Cup med bubbel och hatt. Om inte ens aktörer inom sporten tar arrangemang som VM på allvar varför ska då någon annan göra det? 

(null)
Bild från ett bättre VM i Caen 

/Hanna - just nu känns det långt mellan ridsporten och världen