Sport på gränsen till plåga

 
Jag kan inte mycket om distansritt, det finns säkert flera riktiga hästvänner som utövar grenen på ett etiskt och djurvänligt sätt - men;
Herregud! Ska vi ha tävlingar där man rider ihjäl hästar? Någon åkte med en 20 årig häst till VM, det är ju som att anmäla farmor till New York maraton! Med skillnaden att hästen har svårt att säga nej. Okej att rida på långritt, men hur kommer man ens på tanken att ta med en så gammal häst på det man kan förutsätta är en av världens tuffaste tävlingar.
Jag undrar verkligen hur det går ihop att tycka om djur och pressa dem över deras maxgräns. Ibland kan jag bli rörd över vad hästarna vill göra för oss, varje gång jag ser filmklippet där Blue Horse Matiné dansar fram i kur har jag svårt att inte gråta, samma när jag tittar på lunchtravet ibland. Dessa underbara hästar som ger allt Och som ser ut att älska det dom gör! Visst kan det säkert hända att man gör missbedömningar och ber en häst om något den inte klarar av, det händer nog alla som håller på länge nog. Och jag tror som jag nämnt innan att det finns fantastiskt djurvänliga och kunniga personer inom distansritt, men - en hel gren som går ut på testa var maxgränsen går! 
 
/Sigrid - vill inte höra om fler hästar som far illa