Vem ska ta branschen på allvar om inte ens vi vill betala?

Jag känner mig oändligt trött och det är inte bara för att det är November, det är mycket för att hästfolk verkar ha en förkärlek till att skjuta varandra i foten. 

När vi möter folk utanför sekten (hade kallats mugglare om det här var Harry Potter) som frustar att det faktiskt inte är ett riktig jobb, det där jobbet som på något sätt berör hästar, då blir vi alla tjuriga och kränkta. Men väldigt få av oss vill betala för de där tjänsterna eller produkterna när det kommer till kritan. 

Den signalen det sänder ut när man som person med häst inte vill betala för träning eller foder osv är att det inte är värt något, dvs det kan knappast anses som ett riktigt jobb. Om inte vi tycker att det är värt att betala yrkesverksamma inom hästbranschen, varför ska då någon annan se något som helst värde i arbetet? 

Folk grinar över höpriser, priser som under lång tid varit eftersatta, det är faktiskt helt orimligt ekonomiskt att hö kostat 1,5 kr/kg. Folk vill inte betala för att andra tar hand om deras hästar (ni vet fodrar, släpper ut osv), de vill inte betala för tränare och de vill inte betala för den häst man helst vill ha. Det enda folk verkar vilja betala för är tygbitar att ha under sadeln eller ridbrallor som håller 2 veckor men kostar som min lägenhetshyra. 

Ska det bli något av det här, om någon ska vilja arbeta med hästar och gubbarna ska sluta hånskratta åt oss i branschen måste det ske en skärpning. 

Inse värdet i de tjänster och produkter ni är intresserade av, ta eget ansvar och acceptera att det faktiskt inte är någon jävla rättighet att hålla på med hästar. 

/Hanna - tycker att alla ska sätta sig ner i båten  


(null)