Vad får du när du betalar?

 
Ibland tänker man inte på hur mycket det är som ingår när man betalar för något, därför tänkte vi göra det tydligare.
 
Ridskola
Du får en ponny som är handplockad och omsorgsfullt fostrad att tåla  567 olika signaler på samma gång, men också dansar med dig när du fått bättre styr på grejerna. Du får en ridlärare som med mycket chocklad och hästnörderi hackat sig igenom en minst två år lång utbildning. Du får ett tak över huvudet som kostat åtskilliga miljoner att sätta upp och fortsätter kosta tio tusentals kronor att skotta om vintern.
 
Häst
Du betalar oftast bara för själva hästen, ingen vill betala för arbetstiden, dvs när uppfödaren fick köra 40 mil enkel väg i sin rostiga gamla V70 för att hämta ett paket djupfryst hästsperma, när någon med dödslängtan provade att svinga benet över till andra sidan för första gången, när någon fick skotta fram en transport ur vad som liknar en glaciär för att åka till ridhuset och förbereda den lilla hästen för att du ska kunna åka på tävling och svänga snävt.
 
Uppstallning
Du får tillgång till faciliteter som har kostat flera hundra tusen att bygga upp, och som din häst mer eller mindre aktivt jobbar på att nöta ner. Varje dag traskar någon in och ut med hästar till hagen i omväxlande knädjup lera eller sibirisk permafrost. Lägg också till att i vissa olyckliga fall kan det vara så att stallägaren får ett gäng på halsen som skulle kunna utgöra en dokusåpa helt på egen hand.
 
Equalityline schabrak 
Ungefär en kvadratmeter tyg av slitstark karaktär. En väl inarbetad logotype i mer eller mindre smakfull färg. Någons besvär att hänga upp det i butiken.
 
Sigrid och Hanna/ söndagscyniska