Lite beröm såhär på en onsdag

 
Nu har vi ju gnällt lite på lönsamhetstänkandet i hästbranschen, så jag känner att det är dags att lyfta några positiva intiativ som jag sett i distriktet. Det finns säkert massa fler bra aktiviteter som jag inte har koll på, ni får gärna berätta om dem!
 
Sundsvalls Fältrittklubb
Klubben ordnade ett lotteri där intäkterna gick till att finansiera nya ridskolehästar. Detta känns som ett smart sätt att blåsa liv i en gammal idé. En sorts crowdfunding som jag hoppas på att se mer av. Alla vi som en gång lärt oss rida på välutbildade, snälla ridskolehästar förstår vad det är värt för verksamheten att kunna lägga pengar på rätt individer. Jag hoppas att lotteriet återkommer och växer, och att ridskolor i framtiden får en bättre budget för hästköp. Om Färsta gör en repris på lotteriet så kan de ringa mig, jag donerar en skulptur till priserna.
 
Sundsvalls Ridklubb
På sina sommartävlingar tar de inträde för att se de högsta klasserna. Detta borde fler göra. Jag betalar gärna för att se hoppning av hög kvalitet, då jag tror att det behövs publikintäkter till sporten för att kunna göra en höjning av prispengar till ekipagen. Prispengar behövs för att ekipage med större talang än plånbok skall kunna ägna sig åt sporten. 
 
Timrå Hästsportsförening
I år har jag deltagit i fem hopptävlingar (!!!!!!!!) på storhäst i Timrå. Utöver det har klubben arrangerat tävlingar i hoppning för ponny och dressyr för både ponny och storhäst. Alla som någon gång varit med och arrangerat en tävling förstår vilket stort lass dom drar för hela vårt distrikt. Det är mycket värt för utbildningen av både hästar och ryttare att kunna tävla i närområdet.
 
Stall Killigrew AB
Med sitt nya koncept Killigrew Academy använder sig Stall Killigrew av sin fleråriga erfarenhet för att ge fler ungdomar chansen till en satsning inom hoppsport. Academy bygger på en hållbar ekonomisk modell, samtidigt som den blir prisvärd för kunderna och säkerställer att hästarna får mycket kunnig skötsel.
 
Jag har inte koll på alla klubbar, så skriv gärna i kommentarerna och fyll på texten!
 
Sigrid / Inte lika cynisk idag