Självmål, gult kort och gul rosett

Man skulle kunna tro att vi varit och sparkat boll i helgen men det är hopptävling i Timrå som stått på agendan. Tävlingshelgen börjar med att jag och Sigrid rullar in på timrå ridstadio med varsin transport och ca 2 dm snö på taket. Sånt man får anmärkning för, sånt som en tappert försökt göra något åt i ett tidspäckatschema men misslyckats - tåls att förtälja att snön omöjligt skulle kunna skada någon då den slagit sig till ro på taken. Hade vi kört 130 i nedförsbacke hade den hängt kvar, så hårt satt den. Olika strategier för bli av med snön utbyttes medan en häst lastades i och en annan lastades ur.

 

Sigrid hade ridit sin runda visserligen med ett nedslag men också en fin prinsesshäst. Det är dock inget man kan läsa av i resultatlistan som skickat Sigrid längst ner i listan på grund av en avstängning. Avstängningar och gula kort får man oftast när man agerat illa mot sin häst, korrigerat den efter att man blivit utesluten och så vidare, men i Sigrids fall var det olika variationer av att dokumentera ett datum som gav upphov till det gula kortet. I prinsesshästens pass från anrika Zangersheide har de skrivit datumet i en annan ordning än vad vi brukar göra, det resulterade i att Sigrid avläste det felaktigt och därmed också skrev fel datum i TDB. Kikar man i regelboken medför det att domaren tar fram sitt gula kort och man blir avstängd. Som tur är får man starta dagen därpå bara man korrigerar datumet så hoppet för Sigrid och prinsessan levde vidare till dagen därpå.

 

När Sigrid tagit på sig solbrillorna och styrt ekipaget tillbaka mot Näset var det dags för Björnen att bekänna färg för första gången den här säsongen. Första klassen hasade vi oss runt utan några fel men med en matte som är rädd om lårbenshalsen blir det aldrig någon tillräckligt snabb tid i omhoppningen. Däremot fick jag utlopp för alla halvhalter jag någonsin velat ta igenom och borde teoretiskt sett stillat mitt behov för resten av säsongen. Med blodad tand efter första rundan var det nu dags för rond nummer två.

 

Björnen bjussade på bra hoppning igen och halvhalterna hade iallafall halverats. Vi kom till omhoppning och där blev allt ett töcken man annars bara upplever en lördagsnatt på ett dansgolv som visade sig vara inne på Kebab City. Första hindret lyckades jag lokalisera med lite tur och mycket kisande, andra gick av bara farten och sedan fick en både fråga och rida ett varv innan man tog sig över de två sista och in i mål. Att glömma banan och rida fel måste ändå klassas som ridsportens svar på självmål.

 

Men icke att förtrösta, jag och Sigrid spottade i nävarna, skottade taken och tog nya tag för dag 2. Sigrid bytte ut sitt gula kort mot en gul rosett, till prinsessans stora förtjusning, värt att nämna att det var prinsesshästens första placering i avd A(firades senare med blåbärsmuffins i sadelkammaren). Jag var också mer med i matchen och kvickare i tanken, så kvick att jag rätade upp mig innan Björn hoppat klart och fick därmed ett tarvligt pet men slapp oroa mig för att glömma banan i omhoppningen iallafall.

 

Så slutet gott allting gott!

 

/Hanna (& Sigrid) - sånt här händer aldrig Jenny

 

På tal om Jenny så spenderade hon helgen med att tävla andras hästar och red hem en tredjeplacering bland annat. Till dag 2 fick Superskimmeln komma ut och lufta sig, gjorde det så som sig bör med en seger i 130.