Jag vägrar rida idag

Stora snöflingor rasade ner från himmelen när jag vaknade imorse, för cirka 210:e gången den här vintern. Jag snubblar fram genom snömodden på väg till min praktikplats och får kisa när jag ska slå portkoden in till kontoret. Snön fortsätter att falla medan jag sitter inne och knapprar fram text.När jag tittar ut genom fönstret har flingorna blivit mindre, blötare och de det har börjat blåsa så pass mycket att snö-regnandet åker på tvärsen. Människorna på gatan nedanför skyndar fram med huvan hårt åtdragen över huvudet och blicken envist i marken, deras kinder lyser röda.

 

Jag vägrar åka och rida i det här vädret, det är blött och kallt. Det är måndag, MARS och den här jäkla vintern verkar aldrig ta slut.

 

Jag pusslar gladeligen om i Björn’s schema för på onsdag, när han egentligen ska vila, kan det omöjligt vara sådant här väder, det kan omöjligt vara sådant här väder igen i år. Jag vill ha sol och någon plusgrad, jag vill ha leriga hagar som man får halka runt i när man jagar häst, jag vill få mocka 20 kärror skit ur hagen, jag vill få skölja av magplattan i spolspiltan för att den är för lerig för att bara putsa. Jag vill ha vår nu, helst igår.

 

Sedan säger någon som också fastnat med blicken på yrvädret utanför “Tänk i Luleå då måste ju hela vintern vara så här”.


Jenny har lyckats ta en väldigt talande bild för vintern 2017/2018

/Hanna - skickar en tanke till alla tappra hästägare norrut som kämpar på genom vintrar som aldrig tar slut, blåst och kall, blöt snö.

 
#1 - - Johanna :

Vad är det du pluggar/vart praktiserar du?

Svar: Jag pluggar kommuniktion och PR på mittuniversitet och praktiserar på en kommunikationsbyrå i centrala Sundsvall/Hanna
trojkan.com