Trendspaning i Falsterbo

 
Nu rullar släpet de 102 milen hem med de stelbenta hästarna (hästskulpturer) som inte bytte ägare under Falsterboveckan. I en maxfart av 80km/h har vi hunnit reflektera över trenderna vi noterat under veckan.
 
- Förut gratulerade man ägaren till en välpresterande unghäst, nu gratulerar man ägaren till en god årsskörd hö. 
Detta gick så långt att Hanna vid mötet med en vän som just fått barn, uppmärksammade hennes lyckade höintag istället för det nyfödda barnet.
 
- Efter snart 15 år av glitter, hittade vi ett par producenter av snygga ridkläder för oss som vill hålla isär en dag i stallet från en bal på slottet; www.stierna.com och www.aislingequestrian.se, spana in för stilrena, klassiskt snygga ridkläder - helt fria från bling bling!
 
- Stråhatten - detta är den enda veckan du kommer undan med att ha den!
 
- Hästsverige har noll tolerans mot överanvändning av ridspö, den som slår sin häst slår också hål på sitt eget varumärke.
 
- Vissa har tur med sina grannar och kan låna en häst av dem att vinna six bars på, vi funderar fortfarande över vilken granne vi ska fråga till nästa år...
 
- Ett enkelt sätt att tömma den nya dressyrläktaten är att sälja kombibiljetter! 
 
- Käpphästen is the new pony, i dessa tider av torka blir det den sortens häst man kan få som barn. 
 
- Ingen har inlevelse som en italiensk lagryttare på läktaren! Det stampades, morrades, hojtades och smackades, likt Darth vader försökte de lyfta hästen på banan över hindret med hjälp av ”the force”.
 
Hanna och Sigrid/ bara 60 mil kvar...