Förr och nu

 
Allting ändras över tid, även inom hästsporten. Vi har spanat på några grejer som är annorlunda nu mot för hur vi minns det sen innan.
 
Förr: Vi gladde oss över att Peter Eriksson deltog i världscup-finalen i Göteborg 1992, trots att han hoppade fel hinder.
Nu: Vi har redan prosecco på kylning för att fira när det svenska laget vinner VM i Tryon!
 
Förr: De mest entusiastiska stalltjejerna var 10 år och tog Chansen att njuta av allt umgänge med hästen, samtidigt som de drömde om att en gång ha en egen.
Nu: De mest entusiastiska stalltjejerna är precis samma personer - fast nu har de fyllt 40!
 
Förr: Reglerna om högsta totalvikt när man drar släp hindrade dig från att dra två hästar i en stor Boggie med en Saab 900.
Nu: Reglegna om högsta totalvikt när man drar släp hindrar dig från att dra ett enkelaxlat enhästarssläp med en Audi Q7a.
 
Förr: Idolen var den ryttare som tog mest priser och gärna på svåra hästar.
Nu: Idolen är den ryttaren som har störst samling av Equalityline schabrak och har mest gratisreklam för diverse företag broderade/fastklistrade/tryckta på sin utrustning.
 
Förr: Man väntade på tidningen Ridsport, läste annonser med förkortningar, ringde och bad om att få ett VHS-band med film på hästen, som man sedan fick skicka tillbaka så att nästa kund fick se.
Nu: Man slötittar på Facebook och det dyker upp film på en saluhäst i flödet.
 
Förr: Att ta på sig helskodda ridbyxor som var nytvättade var en känsla man inte önskade sin värsta fiende. Likaså att försöka få av sig ett par ”imperialläder ridstövlar” (läs fodrad gummistövel) efter ridning.
Nu: ”Revolutionerande” uppfinningar som syntetmaterial och dragkedjor har gjort ryttarlivet mer komfortabelt.
 
Förr: Tävlingsutrustning för en vanlig ponnyryttare var ett vitt schabrak som inte användes hemma, vita hööksbyxor och en kavaj man lånat av grannen.
Nu: Tävlingsutrustning för en vanlig ponnyryttare är minst 10 alternativ av strassbeklädda schabrak med matchande huva, hjälm från KEP, måttbeställda stövlar från Parlanti, ridbyxor från Cavalleria Toscana, Animo kavaj - så att man kan se loggan på ärmarna som sticker ut från skyddsvästen.
 
Hanna och Sigrid/ det var bättre och sämre förr