Jag är trött på att bli utpekad som en hästtokig liten tjej.

Jerringpriset medför även i år debatter. Samma debatter som förra året angående röstkupp och att det inte är en sport. 

"Det är bara hästtokiga småtjejer som röstar" väller kommentarsfälten över med. Men jag är 27 år gammal och jag älskar hästar, jag älskar ridsport och jag röstade. Alla jag vet som röstade är över 20. Att man måste vara 10 år för att brinner för hästar är en uråldrig myt för att förlöjliga intresset. 

Snubb- och gubbligan fortsätter hacka på det som anses som en tjejsport i sverige med att det inte en riktig sport. För hur skulle en sport som utövas av majoriteten tjejer kunna vara ansträngande eller kräva skicklighet. Alla vet ju att tjejer och kvinnor är svaga, odugliga när det kommer till sport. Därför att det otänkbart att det skulle vara svårt. 

Snubb- och gubbligan är så angenämna om att få dra poängen till sin spets att de inte bryr sig om  att de framstår som kompletta idioter när det uttalar sig om saker de inte testat själva och inte vet någonting om varken hästen som djur eller sporten i sig. När annars går man basunerar ut påståenden som man inte har någon grund för och är urbota löjliga som t.ex. Snubben som jämförde hästen med en pulka.

Jag är trött på att bli utpekad som en naiv, underutvecklad galning utan rim och reson som åker runt på något som liknas vid ett plastföremål. 
Jag är framför allt trött på den här neandertalardebatten och alla inskränkta jävla män(och de kvinnor som glad i hågen går patriarkatetsärenden) som blir så provocerade av att tjejer och kvinnor känner en sådan passion för något som inte handlar om att behaga män och att den sporten äntligen får komma fram i rampljuset. /Hanna - jobbar som ridlärare men alla kallar det något annat.