”Vem är det som bär så mycket parfym i stallet?”

I sommar har man ibland slagits av en stark doft när man kommit in i stallet. Det är ingen av de bekanta stalldofterna jord, hö, svett eller amoniak. Den här doften luktar högstadiet, den luktar date-parfym man kan säga att om färgen rosa hade en  doft hade det varit den här. 

Många av stallbesökarna börjar i sitt stillasinne undra över vem det är som stulit en högstadietjejs parfym och dessutom verkar konsumera en flaska om dagen. 

Tidigare under våren... 
Jag står uppgivet framför hyllan med liniment, sadeltvål och glansspray på Granngården. Glanssprayen Big Boss skickade med mig från Näset är sedan länge slut och Björns svans börjar närma sig ett kritiskt skede. En glansspray kostar nuförtiden nästan 300 spänn och jag saknar intensivt tiden när hööks typ var det flottaste stället man kunde handla på (priserna var också därefter). Men sedan fastnar min blick på en ovanligt käck flaska med en rimlig prislapp.

Nutid... 
Lina kliver in i stallet och möts av Björn-rumpan på gången. Men det är något annat också, det är den där rosaluktande doften. Hon sniffar mot Björn och inser att det inte är en stallbesökare som luktar bubbelgum och sockervadd, det är en boende i stallet. Det är ingen mindre än Björn-hästen, han som förföljs av ett dockliknande huvud, rosa rosetter, rosa pannband, rosa segertäcke och nu även rosa date-parfym. Eller rättare sagt billig glansspray men helt ärligt man känner ingen skillnad. 

(null)


/Hanna - nu vet ni vem och vad som luktar 🦄