Tävlingsbaksmällan

Fest vs Häst
 
 
Dagen efter tävling påminner väldigt mycket om dagen efter en helkväll på krogen. Vi har listat likheterna:
 
* Tröttheten är påtaglig när man skakat sina lurviga så väl som när man varit och hoppat häst. Hela dagen får man dras med en stark längtan efter sängen, vissa lyckosamma typer får spendera hela dagen i sängen.
 
* Det är mycket att plocka ihop och ställa i ordning igen. Samla ihop burkar och flaskor, torka spill från golvet och diska glas. Eller packa ur skåpet, sopa i bodelen och smörja grejer.
 
* Pussla ihop gårdagen. Ringa sin squad och fylla i luckorna, återberätta höjdpunkter och spekulera i diverse dramor som utspelade sig. Eller surra med sina tävlingskamrater, höra hur det gick för dem och analysera ritterna, återberätta höjdpunkter som en riktigt glassig runda av någon omänskligt skicklig ryttare och även här spekulera i diverse dramor som utspelat sig som t.ex.  vem som klättrade ut från vems lastbilsfönster.
 
* Ligga i fosterställning och gråta när man kollar kontoöversikten. Var tog de där 2000 kronorna vägen, gick man verligen loss så mycket vid baren och varför tog man taxi hem. Eller bara det faktum att med bensin och mat så kostade helgen nästan 4000 kr och inte ett öre red man tillbaka, sen gick det ytterligare utför när man gick loss i shoppen och i cafeterian.
 
* Upptäcka en massa blåmärken efter helgens bravader. Man har ramlat på dansgolvet när man gick all in i sin running man eller slog i väggen när man "plockade äpplen". Eller man fick klättra över all packning och slog i någonting eller ens häst tappade en mellan start- och mållinjen.
 
*Utöka innehållet i tvättkorgen markant. Partyklänningen är nedfläckad av läppstift och rödvin. Eller de vita brallorna är färgade av sadeln, nedfläckade av slem och smuts.
.
* Känslomässig utmattning väntar. Ute på krogen när man passerat en viss promille så går man igenom hela känslospektrumet. Det går från att man dansar och är gladare än någonsin i livet till att man gråter hejdlöst, till att man blir så himla tacksam över allt och älskar alla till att man hatar världen och vill sparka sönder sopkorgar. Eller när man i ena klassen briljerar så man hjular av lycka till att man ramlar av i klassen efter och gråter så tårarna skruvar. Man grillar i solen och livet känns fint till att någon promenerat iväg med en skottkärra och man kokar av ilska.
 
 
 * "Nu dröjer det ett tag till nästa gång" löftet. Nu ska jag vara nykter en månad, det ska sparas pengar och vara hälsosamt. Eller nu dröjer det till nästa meeting, det ska sparas pengar. Fast sen går det max en helg och sen sitter man där i bilen med hästen på släp mot nästa meeting alternativt vinglar man glad i hågen mot krogen
 
/Hanna - skrapar redan ihop pengar till nästa meeting i Umeå om 3 veckor