Räddade i nöden

Vill man ha lite mer spänning i tillvaron kan man stanna på Ok/q8 i Gällö. Sigrid och Jenny har tidigare haft en incident där då de råkade bekosta någon annans tankning. Dagens stopp var inte lika kostsamt men desto mer omständigt. 


Ett problem med lastbilen upptäcktes och det visade sig att Silverpilen inte skulle ta sig till slutstation med alla 4 hästar. Den nya fjädringen var för mjuk för de kilon kusarna tillsammans motsvarar. Vi var nu alltså strandade på en mack mitt ute i ingenstans med 4 hästar och en höggravid chafför.


Hade vi haft nödraketer hade vi skjutit iväg dem, nu blev det istället ett desperat rop på hjälp på sociala medier och genom kontaktlistan. 

Innan man hann blinka rullade hjälpen in i form av världens bästa klubbkamrater. Grejer packades om, hästar flyttades runt och Silverpilens bakdel lättade från backen. Under allt omflyttande blev vi också misstänkta för att vara ett gäng dieseltjuvar, rimligt för vilka dieseltjuvar stannar inte kvar på brottsplatsen och lastar om 3 motsträviga kusar. 

Men nu rullar vi hemåt i en liten Näset karavan, otroligt lättade och tacksamma 

/Hanna, Jenny och Sigrid