En Trojkan uppdatering

Ni kanske undrar hur situationen ser ut för oss i Trojkan i dagsläget? Vad gör vi, hur många hästar har var och en etc. Så här kommer därför en nutidsanalys alà  Trojkan. 

Jenny:

Efter ett hektiskt fjolår med mycket hästar och tävlingar har jag nu en ridpaus då jag är gravid. Med bara fem veckor kvar ser jag numera ut som ett vandrande bowlingklot och följer tävlingarna från marknivå istället för sadeln. Skrållan är den enda som finns kvar i stallet, hon har tävlat lite grand under Maria Bäckström i år. Kvar är förstås även min gamla stjärna Kina, som sedan ett par år bor i laggarberg hos familjen Wikman-Dahlin. Den 27 mars fick hon det så efterlängtade fölet, som vi väntat på i flera år. Ett underbart hingstföl med en styrka och gnista utöver det vanliga, som tragiskt nog aldrig fick chansen att visa vad han kunde bli. Ett felläge vid födseln orsakade så allvarliga skador att han var tvungen att avlivas nästa dag :(.

Hur det blir framöver är ännu lite oklart. Först och främst ska jag vara lite mammaledig, men känner jag mig själv rätt är jag tillbaka i sadeln ganska snart. Planen är att tävla Skrållan själv från augusti, men hur många övriga hästar jag tar mig an i höst låter jag tills vidare vara osagt.

 

 
 

 

Sigrid:

Just nu har jag ganska mycket att göra, jag har fem hästar på näset och en på andra sidan sjön, det är Zantino och Kelly som är bekanta för trojkanläsare, sen också min tidigare tävlingshäst Carmens dotter Boudicca aka "Busy" e Balou du rouet, hon är två år och går i hage med Skrållan som lär henne allt hon kan! Sen är det"Smulan" ett tioårigt allroundsto e San Brazil - Rastell, som skall säljas och Calvinus som är tre år e Canterbury - Wolkentanz, och både skall säljas och ridas in samt Fein Lady Gii aka "Florence" som är tre år e Fein G - Irco Imp, men får vänta lite med inridningen tills jag har mer tid över. Vid sidan om detta skall det ju också tillverkas skulpturer inför Falsterbo:) 


 
Hanna:

Jag är kanske den som har mest tid att sitta vid datorn och slänga ihop inlägg, så förbered er på en stor dos av mina tankar och funderingar. Under dagarna pluggar jag på universitetet i staden där jag bor och likte en superhjälte kliver jag in i en annan roll om kvällarna och lär barn att rida ute på Näset. På hästfronten har jag min Björn, mitt livs stora kärlek. Den här våren tar vi klivet från tävlingarna på orten och kuskar på meeting. Som vi längtat efter det, eller ja mest matte då. Framför allt tänker vi ha roligt i år, jag och Björn-hästen.

 

 Kom ihåg att följa Trojkan på facebook och på instagram #trojkancom