Den förkylda ridläraren

När den förkylda ridläraren gör enté i ridhuset är det till the imperial march som darth vader alltid tågar in till i Star wars. 


När man är förkyld som ridlärare har man inte lika mycket tålamod som vanligt, i samma takt som febern stiger, skenar impulsen att utbrista "hur svårt kan det va?!" istället för att ge konkreta tips. 

Det är också svårare än vanligt att hålla reda på vad man sagt och till vem. Åt vilket håll är höger och ger man samma instruktion hela tiden i ren feberyra. Detta går bara att bota med en paus på ridhuspallen. 

Som förkyld ridlärare är man som stålmannen med kryptonit. Rösten som är vårat viktigaste redskap sviker. Den bryts och kraxar likt för en 14 årig grabb i målbrottet. För att överleva en kväll får man dricka mer te än en brittisk överklassdam. 

Slutligen när alla lektioner är slut och det bara är städning kvar så blir man 5 år gammal igen fast kroppen känns som 105. Man går omkring och torrgråter för att ponnysarna skitit som gödselspridare på crack och sängen känns oändligt långt borta. Man behöver minst en halvliter redbull för att orka köra hem.

Sen är det bara att ladda om, trycka halstabletter, vila, värme och vätska innan det är dags igen. Som tur är orkar man ta sig igenom lektion efter lektion tack vare fina och duktiga elever. 

/Hanna - inne på feberdag nummer 2