5 frågor och svar med den ofrivilliga hästskötaren

Igår kuskade jag och Björn-hästen iväg till Härnösands fantastiska anläggning för lite hoppträning. Med oss hade vi den ofrivilliga hästskötaren. Han är en av många som aldrig haft någon inre önskan om att spendera otaliga timmar på läktare i diverse olika ridhus, timmar i bilen till och från träningar/tävlingar eller i stallet med grepen i högsta hugg. Men som fått haka på det tåget ändå när den innersta önskan varit att dela sitt liv med mig, en hästtjej.
 
Under bilresan som tur och retur tog 2 timmar passade jag på att ställa 5 hästiga frågor till min ofrivilliga hästskötare, så här lät det:
 
* Vilken stallsyssla gör du helst om du fick välja?
- Då mockar jag helst, om Björn inte är i närheten. Egentligen vilken syssla som helst som inte innebär hö då jag är allergisk eller närkontakt med Björn då han inte är kopplad. Jag är inte rädd för honom, jag har bara respekt.
 
*Vilken häst tycker du är finast?
- Såna där ljusbruna hästar, alltså jätteljusa(Isabeller visade det sig efter lite luskande) eller dom med mycket hovskägg, dem är tuffa. Jag skulle vilja rida Bob, han är lagom stor och ser tuff ut. (Bob är en b-ponny på ridskolan som ser ut som en mini shire.)
 Inte Björn alltså? *Tystnad*
- Fast jag tror han gillar mig, jag tror att han känner igen mig när jag kommer ner till hagen
 
*Vilket är roligast; att följa med på träning eller tävling?
- Tävling, det är spännande fast bara när du rider. I början var jag jättenervös för att du skulle ramla. (under träningar lyssnar han mest på poddar, kollar fonder, klappar katter typ allt utom att titta på ridkonsten en bjussar på)
 
*Vad vill du absolut inte ha för uppgift när du följer med på tävling?
- Jag tänker absolut inte filma när du rider.
Men att hjälpa till och lasta går bra? Det är ju ändå väsentligt större risk att du får fysiska men vid lastning än när du filmar.
- Mmm fast det är de psykiska menen jag försöker undvika.
 
*Slutligen?
- Det tar väldigt mycket tid. Ett heldagsprojekt för att åka och träna i 1 timme. Fast det är roligare än jag trodde det skulle vara, att följa med och hjälpa till.
 
 
/ Hanna - har fått se många hockeymatcher och Die Hard filmer i utbyte