Världens snällaste Skrållan!

 
I år har Skrållan fått en ny uppgift. Hon är lågstadielärare... Lilla Busy som är två år gammal har flyttat från sin uppfödare och är nu på Näset, i Skrållans hage. Det har förstås varit en stor omställning för den lilla, i början hade hon svårt att äta för alla nya intryck. Men hon har sin mentor, som tydligt talar om för henne när hon gör fel, men också snällt låter henne vara med. Det går bra att galoppera i hagen om Skrållan också gör det, det är däremot inte okej att skrubba sig mot höbalen på den sidan Skrållan står och äter ifrån.
 
Eftersom det kan vara lite otäckt att komma in ensam i ett ridhus, lät vi Skrållan hänga med på löshoppningen. Det visade sig vara en toppenide! Vi har nu hoppat tre gånger och inte behövt driva eller övertyga alls. Busy har fått lära sig av en vuxen häst att detta är det roligaste som finns och att man aldrig behöver känna sig osäker med hinder. I torsdags testade vi en ny variant med den klassiska kombinationen på ens långsidan, en studs på kortsidan innan och en vattenmatta på den andra långsidan. Skrållan visade direkt att man kan hoppa vattenmatta utan att ens titta på den, så Busy gjorde likadant. Eftersom hon hoppat kombination förut och känner sig säker på det fick hon tillochmed prova att hoppa först en gång, hennes lärarinna/extramamma följde med och höll noggrant avstånd så att de inte skulle krocka. Sen kom det roligaste av allt, Skrållan hade galopperat ganska snabbt över vattenmattan och studsen, Busy han inte riktigt med och kom efter. Så framför kombinationen stannade Skrållan och vände sig om. Vi blev först förvånade, hon brukar aldrig stanna, jag slutade filma och var berred att gå fram. Då kommer Busy ikapp, och när dom båda står still precis framför insprånget hoppar Skrållan kombinationen! Den lilla härmar ju allt, så hon gör likadant och båda klarar det enkelt och bra. Nästa varv flyter på enkelt.
 
Det var en aning rörande att se, det var viktigare att alla var med än att ha galopp in i kombinationen. Men det var också självklart att man vill hoppa när ett hinder står framme. Busy kunde inte ha en bättre lärare!
 
/Sigrid - slutar aldrig fascineras
#1 - - Anonym:

Så himla häftigt! De är verkligen fantastiska!!
Vår gentleman till ponny behövde aldrig fångas in utan stannade snällt mitt på långsidan på kommandot "vänta" när man skulle höja, och satte sen full fart på "varsågod". Perfekt när den yngre skulle lära sig!