Vi måste sluta jämföra oss

Det gäller såklart alla aspekter av livet men för många av oss är det stallet och ridsport som är livet. Det är en egen liten värld vi lever i, vi som andas häst. Man träffar samma människor i stallet, på träningar, tävlingar, föreningsmöten you name it. Det är nära till hands att jämföra sig med andra. 
 
Vilken utrustning de har, hur många hästar, vilken tränare de rider för, vad för häst/hästar de har, vilka konsekvenser de står inför vid olika händelser järmfört med en själv. Listan kan göras lång och i och med att alla finns tillgängliga inte bara på tävlingsplatser och i närmsta stall numera utan även viralt finns det egentligen inget stopp. 
 
Konsekvensen av att hålla på jämföra sig är bara dåligt för en själv. Det är lätt att bli bitter och det kanske värsta att man aldrig kan bli nöjd över det man själv uträttar och har. 
 
Det är nämligen så här att alla har olika förutsättningar och man kan tycka att det känns kämpigt att om det händer något med ens häst får man börja om från början med en unghäst medan vissa kan fortsätta med en likvärdig häst. För vissa så finns inte förutsättningarna ens att ha en egen häst. Det är olika för alla men det man kan vara säker på att oavsett vilka förutsättningar man har så kan man kolla på andra och avundas. Den som har allt kanske känner att hen inte får tillräckligt med cred för sin ridskicklighet, tävlingsresultat osv trots att hen också tränar hårt och noggrant. Jag tror att ni vet vart jag försöker komma. Det viktiga är egentligen inte vilka förutsättningar man har utan att man kan fokusera på sitt, sluta jämföra sig med andra för först då kommer man kunna glädjas åt sina bedrifter och faktiskt känna sig nöjd. 
 
 
lånad bild