Saker du blev lovad i hästfilmerna - som inte händer i verkligheten

 
Vi har alla tittat på "Svarta hingsten", "Sherdil", "Black beauty" med fler. Dom handlar jämnt om hur man räddar en stackars häst och därefter får ett magiskt band till varandra, som också gör att man vinner tävlingen i slutet.
 
I verkligheten:
 
Det kommer kosta minst 50000kr i veterinärvård att rädda den stackars kraken, och därefter år av rehab, skadeåterfall och misslyckad reparation av dålig grundutbildning.
 
Därefter kommer du vara skadeparanoid i flera år, varje gång du styr mot ett hinder känner du låsningar i höger bog, hältor i hovlederna och kanske en släng av cancer någonstans...
 
Du kommer inte få låna ridutrustning av någon hunkig militär. Ingen hunkig man alls kommer att vara inblandad.
 
Du kommer inte att ha stärkt dina band med hästen när ni gemensamt simmade från ett sjunkande skepp. Däremot kanske du äventyrar er relation när du försöker få hästen att gå genom en vattenpöl.
 
Din häst är antagligen brun utan tecken. Inte svart och inte fullblod.
 
Du tar inte hem hästen till dina förstående föräldrar. Du har den heller inte i något hemligt torp. Du betalar för en stallplats på ridskolan med pengar ur egen ficka.
 
Hästen tycker säkert om dig. Men den vägrar i alla fall när du försöker fläska av den stort på en oxer.
 
Den stora tävlingen i slutet byts nog ut mot en lokal 1 meter i Ånge, där ni får stryk av en dyrare häst, men kanske plockar med er en vit tygblomma hem (Och den kan vara den största segern och göra det värt allt!).
 
/Hanna och Sigrid - synar hästfilmerna
#1 - - Anonym:

Ni borde börja göra Podcasts :)