Ridsportens Florence Foster Jenkins

Om du inte är bekant med Florence Foster Jenkins så kommer här en kort sammanfattning med starkt stöd från wikipedia. Florence var en amerikansk sångerska som blev känd för sin avsaknad av musikalitet och sångförmåga. Genom ärvda pengar kunde hon dock själv bekosta sin sångkarriär. Eftersom att många roade sig så åt hennes sätt att sjunga så valde hon specifikt ut vilka som fick komma på föreställningarna. En film med fantastiska Meryl Streep som Foster Jenkins gjordes förra året och det var när jag slötittade på den som jag fann tröst. 
 
Ni förstår, jag är nämligen ridsportens Florence Foster Jenkins. Jag är en ryttare som saknar tajming, känsla och finess.Jag träffar inte en ton och saknar takt. I bloggar är jag en av dom som framställs som "Lilla Lisa" vars metoder och ridstil ständigt görs narr av bland de övriga "riktiga" ryttarna. Jag betalar för att hålla på med ridsporten, det finns ingen sponsor, ingen chans att kunna ta betalt för att utöva den utan jag köper min plats. Hade jag haft möjlighet hade jag gärna sett att bara mina lojala närstående var närvarande vid tävlingar och träningar, nu är det en omöjlighet så jag går helt enkelt stå ut med att folk rynkar på näsan, ifrågasätter och gör sig roliga över mig. Om jag är den enda FosterJenkins inom ridsporten? Såklart inte. Vi är många som kuskar runt, betalar, är rätt odugliga och klumpiga men vårat hjärta brinner för ridningen precis som Florence brann för musiken. 
 
Det finns nämligen ett klimat inom ridsporten som är jäkligt kallt mot oss Foster Jenkin's. Vi tränar på, vi försöker ta till oss men helt ärligt vi kommer aldrig bli en Malin Baryard och det borde vara okej. Vår ambition är att ha roligt och utvecklas så mycket som vi kan, se till att hästarna har det bra och allt sådant där som egentligen talar för sig själv. I alla andra sporter jag haft en fot i är det okej att inte ha förmågan, talangen eller viljan att bli Zlatan. I fotboll får man spela korpen och skjuta tåfjuttar men i ridsport får man inte rida 1 m och ha lite klumpig sits eller svag ridteknik. Tidigare gjorde det här mig ledsen och frustrerad. Jag var alltid lite illa till mods inför tävling eller träning. Vad skulle man få höra för skit idag då? Men nu är jag stärkt av min nyfunna idol. Så jag säger till mina kritiker som hon sa till sina: "Man kanske kan säga att jag inte kan rida, men ingen kan någonsin säga att jag inte red."
 
 
 
/Hanna - Svag ridtekniskt, hopplöst klumpig men enormt passionerad
#1 - - Anonym:

Hanna, du är alldeles för hård mot dig själv, du är en välutbildad fantastisk ridlärare och inte oäven i sadeln heller💞