Näsets stjärna

Det finns många fina hästar ute på Näset, spektakulära hopphästar och lovande unghästar. Men bakom all den stjärnglansen finns kugghjulet, en individ som bär laget, hon som på bästa sätt symboliserar "ridskoleponnyn" nämligen Ellie. Hon delar inte bara namn med mamuten från Ice age de är även slående lika till utseendet. 
 
Varje vardagkväll står hon i startgroparna inför första lektionen och knatar glatt in i stallet efter den sista. Hon älskar sitt jobb och även fast hon oftast tar sig igenom lektionerna i maklig fart så bär hon alltid sin ryttare på bästa sätt. Gör man rätt, gör Ellie rätt. Gör man fel, blir man inte halshuggen för det. Den unika kvalitén som gör henne till ridskolanss rockstar. 
 
Ingenting gör mig ledsnare än när folk pratar illa om ridskolehästar, att de är tråkiga och dåliga. Att de verkar mer döda än levande, att de inte är kapabla osv. Det här är hästar som kan växla mellan att trava fint i öppna till att hjälpa sin ryttare att slå höjdrekord i hoppning, till att stadigt bära sin ryttare när de ska trava för första gången. I mina ögon är det kvaliteér som inte går att köpa för pengar. Det är ovärdeligt det där som Ellie och alla andra fina ridskolehästar bjuder sina ryttare på, ni vet det där som inte går att beskriva med ord men som man kan se i ryttarens ögonen på sättet de glittrar.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Fin häst

#2 - - Anonym:

Så underbart och respektfullt skrivet omber fina häst !!! 🐴💖

#3 - - Camilla:

Ja, dessa hjältar är ju verkligen värda sin vikt i guld!