Hästmänniskan och bilen - a love story

Jag var in med bilen på däckservice i veckan då verkstadschefen oroat kikade in i min bil: "Håller du på att flytta eller..?" Frågetecknet som hängde i luften och den oroade minen var en farhåga om att jag kanske bodde i min bil. Man skulle nämligen tro det om man kastar ett öga på högarna av saker som finns där inne. Svaret på hans fråga: " Nej jag håller på med hästar."
 
Bilen för mig och många andra som har stallet som andra hem är en förlängning av både livet i stallet och livet utanför. Där de olika världana möts. Men mest kanske som förvaring av den där jackan man kan behöva ibland, eller något schabrak som lever i tvätt-limbo, någon hink, ja ni förstår det där små grejerna som kan vara bra att ha med sig. Saker som funnit en naturlig plats i bilen.
 
Det finns ett undantag när det kommer till bilen och hästmänniskor det är när den här personen som gillar hästar fått förmaningar som mest liknar order om att bilen ska hållas ren. Inte en pinal ska ligga framme. Jag började i den änden, när jag var liten var det strikta ombyten i stallet. Inte ett pälsstrå fick följa med in i bilen.
 
Idag har jag en himla massa saker i bilen, så många saker att man kan sammanställe en lista som ni kan se över och nicka igenkännande till.
 
* Ridkläder - jag har inte fått någon tilldelad plats till ridkläderna i mitt nya boende som jag delar med en icke hästfrälst. Ni vet dom har en tendens att känna så mycket i närheten av ridkläder - allergi, en frän stickande odör.
 
* Ett ridspö - ett extra utifall att man glömmer det ordinarie när man ska tävla även andvändbart vid Elgigantens mellandagsrea
 
* Skor. Ett par för regninga dagar som det tyvärr är hål i men tanken är god och ett par för när man får kliva in på festen direkt från stallet.
 
* Pantburkar som räcker till 2 budget Hööks grimmor. För man vill gärna dricka något mellan livet och stallet, energidryck, vatten eller cola. Allt kommer i flaska, ofta glöms flaskorna kvar så man får komma knatandes med ytterligare en vattenflaska till bilen.
 
* Ståltråd och en avknipsare stor nog att nocka en älg. Bra att ha om hästarna rymmer från sommarhagen, då kan man bara kasta sig in i bilen och ansluta till räddningsaktionen.
 
*Silvertejp. En jäkla massa grejer har en tendens att gå sönder när man är på vift eller i stallet. Chapsen, någon del i transporten som ser hängig ut, täcken. Allt kan du laga med silvertejpen och i bilen är den alltid med.
 
*Tävlingskavajen. Den är trist att glömma, så få har en extra kavaj med sig som man kan låna så därför får den alltid vara med.
 
* En påse från valfri hästaffär med smågrejer man glömmer att ta med ut till stallet. I min påse tror jag att det ligger bettplattor, ett pannband, en svamp och batterier till pannlampan.
 
* En gaffel. Det finns en sak som inte går att få tag på när man verkligen behöver det(om man inte orkar gå upp till cafeterian och låna där)det är bestick. För ofta måste man kasta i sig något i stallet eller på väg till/från för man har lyckats hänga där i 5 timmar nu och mat behövs.punkt.
 
* En eller två ikeapåsar - utifall att...., en gång så... ja ni vet de bara dyker upp och finns i ens liv
 
* En flaska Pommac - ´till den gången då man gör något så jäkla bra att en high five inte är tillräcklig utan man måste få vaska pommac och skåla med sina svettiga, skitiga och älskade stallkompisar.
 
 
 
/Hanna - vad har du i bilen?
 
 
#1 - - Emelie :

Haha, känner igen mig i mycket! Speciellt pantflaskorna :D Kavajen vågar jag dock inte ha där, min skulle nog bli solblekt.

#2 - - Erika Palmqvist:

Haha, ja sånt som kan vara bra att ha! :)