De ovilliga funktionärerna

Vi har tidigare lyft klubbens funktionärer och deras fantastiska inställning. I ur och skur med glada miner hugger de in och gör tävlingarna till vad de är idag - välorganiserade och mycket uppskattade.

Med det sagt tänker jag nu ta upp ett problem som jag tror alla klubbar får stångas med nämligen de ovilliga funktionärerna.

Om jag inte missminner mig så för att kunna åka och tävla på andra klubbar måste man vara licensierad till en klubb som annordnar tävlingar varje år. Det här verkar en del tycka sig vara för fina för att hjälpa till med. Ja alltså själva arrangerandet. Man tycker någonstans att ens tävlande är så förmer att man inte understår sig att konka fram bommar, rita kråkor i domartornet eller servera enchiladas någon gång under de här 3 tillfällena som klubben har tävlingar.

Nu kanske någon skruvar besvärat på sig och knorrar att så är det inte, det är bara mycket annat man ska hinna också.

Först och främst; vi som är funktionärer är inte ett gäng no lifers som inte har något annat i livet än att knuffa ihop tävlingar.

För det andra; kalendersystemet har funnits i urminnestider så det är omöjligt att inte kunna planera in åtminstone 2 timmar som funktionär vid varje tillfälle.

Och för alla andra bullshit anledningar jag hör varje år som att man måste knoppa och kan då inte hjälpa till en enda klass på hela dagen, eller att man inte vill smutsa ner sina tävlingskläder - hjärtat får inte vi ihop några tävlingar så behöver du inga tävlingskläder och ett hett tips som vi andra tävlande funktionärer kör med är överdragsbyxor.

Om man inte kan tävla och funktionära samtidigt så kanske man får stå över en hemmatävling, känns det orimligt? Hur orimligt är det inte då att andra ska stå och arrangera tävlingar för att du ska få åka runt och tävla?

Sluta med ursäkterna, ta på överdragsbyxorna, skippa finliret, rita en kråka i kalendern och gör det som förväntas av dig när du signar upp som tävlingsryttare till vilken klubb det än må vara.

 bild från Sundsvalls Tidning. 


/Hanna