När ett plus ett blir två

Det är en fantastisk känsla att sitta på en lovande unghäst. När man känner att den verkligen har talang för det den ska göra, och den rent instinktivt förstår vad dess arbete går ut på.
 
Man kan föreställa sig hur den kommer att se ut och kännas i framtiden - när den blivit lite starkare, lite lydigare, lärt sig vänta lite mer alternativt ta tag lite mer... Det är en lång väg från en lovande unghäst till en framstående sporthäst. Många faller bort på vägen av en eller annan anledning.
 
Och även om hästen var en dröm att sitta på som ung, så måste jag nog säga att det är en ännu bättre känsla den där dagen när man känner att hästen börjar kännas riktigt stark i kroppen. När det inte längre bara är hästens talang man känner, utan resultatet av flera års hårt och målmedvetet arbete. När hästen så enkelt kan utföra ett ganska svårt arbete, tack vare att den är så vältränad. När man efter en tredagars hopptävling över hyggligt höga hinder känner att hästen är så fräsch att den kunnat tävla i tre dagar till. Då känns det som ett kvitto på att man gjort rätt i sin träning.
 
/ Jenny - skynda långsamt