Fossila priser

 
Att hederspriser kan bli lite märkliga händer väl ibland (kommer ihåg när en klubbkompis vann bindor i B-ponnyklassen... Say no more), men det finns ett vedertaget pris som känns ytterst onödigt. Jag syftar förstås på plaketten! ingen har väl spikat upp en sådan sedan 1989? Jag har försökt komma på vad den är bra för; listan blev kort.
 
x sänke/ankare till alltför lätta ryktlådor. Med en samling plaketter i botten blåser den inte iväg ens om stormen Gudrun kommer tillbaka.
 
x Isskrapa. I alla fall de tunnare varianterna i aluminium går att använda till det i brist på riktig Isskrapa eller cd-skivor...
 
x man kan täcka över hål i väggen med dem. Dock aldrig måla om väggen igen...
 
x ifall man som ryttare tenderar att få en stark hand under ärovarvet så kommer en stor plakett i näven alla gånger ta undan förmågan att riva i hästens mun (även den nödvändiga bromsen med lite otur). Är det dessutom en av de tidigare nämnda aluminiumplaketterna med vassa kanter så har man kanske underlättat för kirurgerna vid ett eventuellt dåligt fall, med att lägga sitt eget snitt...
 
Skämt åsido så är plaketterna rätt dyra för klubben (får hellre prispeng, och om inte det går kan jag hellre betala till ungdomsverksamheten än få min plakett) och efter mina somrar på Kubal vet jag vilket svin det är för miljön att kosta på upphettning av metall till typ 960 grader för att gjuta något som blir liggande i lastbilen... Otidsenligt!
 
P.s Rör inte rosetterna! Tygblommor är de enda växter jag behöver...
 
/Sigrid - brukar lämna tillbaka plaketterna
#1 - - Ellenn:

Väldigt bra att lämna tillbaka priserna om man inte vill ha dom, oavsett om det gäller plaketter, hederspriser eller (gud förbjude) rosetterna.

Förutom att arrangören kan använda det på nytt kan arrangören också bli medveten om vad som verkar uppskattas och inte, och därmed inte behöva lägga sura slantar på sådant som blir liggande i ett hörn eller kastat direkt. Snällt för både plånbok och miljö med andra ord!

(och man är INTE otacksam genom att göra det)