Dressyrutmaningen - så gick det

 
Idag har hela Trojkan äntrat dressyrbanan precis som vi bestämde för flera månader sedan. Det är lätt att planer kastas omkull i hästvärlden, vilket vi alla har erfarit ett flertal gånger, men den här gången vändes det på varje sten för att fullfölja planen. Det innebar att Hanna efter flera tilltänkta hästbyten fick rida in på en irländsk ridskoleponny som jag förmodar travar långsamt på hängande tygel 90 % av sin tid med ryttare till vardags.
 
Jag är en sådan som tycker att man ska ta seden dit man kommer, och inte trycka upp sina egna värderingar i ansiktet på folk som inte bett om det. Jag hade därför gått "all in" på dressyrutmaningen.
 
 
Jag lånade en dressyrsadel av en person, ett vitt schabrak av en annan. Jag läste dressyr-TR och till och med googlade håruppsättning för dressyr, vilken sedan provgjordes kvällen innnan. Programmet lärde jag mig i alla fall en vecka innan (istället för till frukost som hade kunnat vara fallet), och red igenom det i förrgår.
 
Resultatet blev gott. Sven gjorde allt jag bad om, när jag bad om det, och utan att vifta på huvudet. Själv försökte jag att inte flaxa så mycket med benen som inte fick vara så ihopböjda som de är vana vid, och förhindra snoret att droppa ner på kavajen. Förutom att Sven blev akut bajsnödig och knappt kunde röra sig framåt genom första hörnet och agerade som en äkta dressyrhäst genom att bli rädd och hoppa till i en annan hörnpassering så genomfördes hela programmet utan fadäser. Vi fick 8:or på båda uppridningarna, och till större delen 7:or i galopprogrammet. Travökningarna var förstås inte mycket att hänga i julgranen. Jag tyckte att Sven gjorde det bra, men några flashigt sträckta framben fick vi förstås inte till. Det blev 6 och 6,5 där, och vi landade till slut på finfina (tyckte jag i alla fall?!) 68,83 %. Det räckte till en slutlig andraplats i klassen efter att ha legat i ledning fram till slutet.
 
 
Hanna jobbade grymt bra med Charlie, och skrapade ihop 61,33 %. Jag är mest imponerad över att han inte gick över tygeln en enda gång under hela programmet!  Sigrid fick 64,83 % trots en felridning på Zantino, som domaren tyckte var "en flott häst med fina grundgångarter". Hon hamnade strax utanför placering.
 
Det mest ironiska var att det i klassen pågick en lagtävling. Vilken division vet jag inte, men Kramfors vann i alla fall. Näset hade inget lag till start, men om vi tre hade varit ett lag för Näset hade vi kammat hem lagsegern! På två unga hopphästar och en ridskoleponny!
 
Nu är vårt lilla dressyräventyr över, och imorgon är vi tillbaka i vardagen. Jag och Sigrid åker på hoppträning för Björne, och på torsdag börjar Dalahoppet i Falun dit jag åker med tre hästar. Här kommer lite mer bilder från dagen!
 
 
 
 
Jag och Sven råkade visst bli klubbmästare i dressyr också! 
 
/Jenny - dressyrryttare för en dag
#1 - - Eva:

Ha, ha var det KM också??!! :-)

#2 - - Kina:

Hahaha! Det är ju UNDERBART! Vi är ett gäng hoppryttare som emellanåt drar iväg på dressyrtävlingar också, kanske skulle dra ihop ett lag till nästa division...
😜