Nu är det vår!

Idag har jag gjort första passet på utebanan för i år! Jag letade reda på fjolårets inlägg eftersom jag vet att jag skrev ett efter första utepasset. Det var daterat till 14 april.
Idag är det 29 mars, antagligen någon slags rekord för att börja trimma utomhus här. Det hade säkert varit möjligt även förra året, eftersom vintern var ännu bättre då än nu, men jag väntade tills det hade torkat upp.
 
Nu var jag så dödligt trött på de fyra väggarna att jag helt enkelt valde att plaska runt i det blöta underlaget med alla hästar äldre än fyra år. Ynka fyra plusgrader och snålblåst gjorde mig ingenting. Och trots att både jag och hästarna var täckta av blöt sand ända upp i höjd med halva mina vader så kan jag lova att det var uppskattat! Alla hästar var jätteglada och faktiskt inte alls tittiga, och sprang glatt igenom diverse vattenpölar. Så sent som igår morse var hela sjöbanan fortfarande täckt av is, men solen gjorde ett bra jobb under dagen och framåt kvällen var den ridbar, om än blöt. Det känns skönt att äntligen se ett slut på vintern även detta år!
 
Bild från förra årets utomhuspremiär. Än så länge är det blötare och isen ligger kvar,
två personer satt och pimplade en liten bit från banan!
 
/ Jenny - längtar alltid efter sommaren
 
#1 - - MatthewVed:

Hello. And Bye.