Glädjen i att vara en underdog!

Sally finner sig i det mesta...
 
I helgen kan det hända att jag gör tävlingsdebut med min mest annorlunda häst (det kan också hända att hennes licens inte hinner bli klar, eller att Jenny får rida om jag är för knäckt av den fria baren på bröllopet jag ska på kvällen innan...). 
 
Jag föll för Sally direkt när jag såg henne på film. Hon har kortare hals än ponnyn som Jenny rider in, längre öron än en normal åsna och en galopp som ser lite kort och stum ut, men ändå avklarar 17 meter på tre galoppsprång... Hon hoppar inte spektakulärt, men hon hoppar allt och har glimten i ögat. När hon kom så infriade hon precis mina förväntningar, Sally försöker alltid lösa uppgiften, fast nästan aldrig på samma sätt som mina andra hästar. När jag försöker rama in med hand och skänkel blir vi vingliga i anridningen, men om jag då går helt emot instinkten och bara släpper tygeln, så känner jag hur hon låser siktet och går på hindret som en värmesökande missil. 
 
Efter att ha vuxit upp i hästvärlden helt utan pengar, och alltid varit den som kom med udda utrustning (eller hästar), har jag utvecklat en speciell kärlek för denhär sortens häst. Jag hoppas verkligen på att hitta en ryttare till henne som har i sitt hjärta att se ett steg längre bort än bara bristen på klassisk skönhet, för en riktig underdog är ofta någon som jobbar hårt! 
Det kommer att ta mer än en tävling att lära sig hur man ska jobba ihop, så till helgen förväntar jag mig inga underverk, men får hon växa ihop med en ryttare som har lika stort hjärta som hon har, så tror jag på ett Hollywood-slut!
 
/Sigrid - stolt ägare till den enda sortens irländare det är pk att gilla idag (em Irland-Sverige, för er som stängt in er i ett stall och inte hört om det...)
#1 - - Hanna:

Åh jag tyckte också om henne bara på din beskrivning! I hela mitt ryttarliv har jag suttit på hästar som har varit billigare att köpa in en träningskompisens sadel... Just nu är det en lettisk häst med tvångstankar att han måste kissa vid viktiga prestationer...men när han kommer igång så löser han allt lätt!
Det är nästan så jag blir rädd för de fina hästarna, det blir för perfekt för mig.. Lycka till med din irländare!