Det bästa och sämsta att glömma på tävling

 
Alla har vi glömt saker när vi åkt på tävling, eller hur? Olika saker har olika stor betydelse, och det är med varierande framgång man kan låna ihop glömda saker. Så vad är egentligen bra saker att glömma?
 
Här kommer några:
Spö - Finns inte så stor variation på dem, somliga har med sig flera och det är lätt att låna. I värsta fall kan man skifta på banan med kompisen som startar före.
 
Sporrar - också något en del har med sig flera av, det värsta som händer är att man inte får tag i exakt den modell man använder själv men det har sällan en direkt avgörande betydelse för resultatet.
 
Grep - krångligt, men går alltid att låna någonstans någon gång under dagen.
 
Allehanda småprylar - handdukar, gummisnoddar, sadeltvål. Åter igen lite besvärande, men du kan säkert låna av grannen, om inte annat är det både enkelt och billigt att köpa nytt på tävlingsplatsen. (ok, handdukarna kan vara svåra att köpa men då får man offra en t-shirt eller nåt)
 
 
Men bland de värsta sakerna att glömma då? Ja där finns en hel del saker som är svåra att ersätta. Här kommer min topp tio på don´t forget-listan:
 
Nummer 10
Sadelgjord. Jag glömde nyligen mina sadelgjordar när jag var i Övik och tävlade. Besvärande, men jag lånade av grannar som red andra klasser och lyckades få mina gjordar levererade till dag två.
 
Nummer 9
Kavaj. Här gäller det att hitta någon i ungefär samma storlek som en själv som rider andra klasser. Gärna någon med samma färgval som en själv för att kunna matcha den övriga utrustningen.
 
Nummer 8
Vattenhinkar. Om det finns försäljning av hästartiklar på tävlingsplatsen kan man lösa det enkelt, annars blir det knivigt. Andra ryttare har i allmänhet inte med sig fler hinkar än de behöver själv.
 
Nummer 7
Träns. Har man en hyggligt normal häst med tränsbett går det ofta att lyckas låna ett träns, men har man en häst med en väldigt udda huvudstorlek eller annorlunda bett kan tränset hamna betydligt högre på listan över de värsta sakerna att glömma!
 
Nummer 6
Hö. Att glömma hästens mat är aldrig bra, det går ju liksom inte att vara utan den! Här gäller det att snabbt lyckas köpa hö, och hoppas att hästen inte är för känslig för snabba foderbyten.
 
Nummer 5
Hjälm. Nu börjar det bli knivigt! Här får man oftast låna av olika personer i olika klasser beroende på startnummer och så vidare. Storleken är viktig och risken är stor att du får ta på dig en svettig hjälm...
 
Nummer 4
Stövlar. Här är storleken ett ännu större problem! Att hitta någon med samma storlek på både fot, vadbredd och längd är inte det lättaste!
 
Nummer 3
Sadel. Nu kommer vi till prylar som absolut inte går att köpa nytt på tävlingsplatsen, och är minst sagt krångligt att låna.
 
Nummer 2
Hästens pass. Utan pass kommer du inte till start, så glöm det för allt i världen inte!
 
Nummer 1
Hästen. Nu tänker ni förstås att ingen kan väl någonsin glömma hästen?! Nej, det gör man nog inte om man själv åker med sin enda häst i släpet, men jag vet faktiskt en hästskötare som fick med sig en häst för lite en gång. Ryttaren var inte helt nöjd om man säger så! :)
 
 
Vad är det värsta ni har glömt någon gång?
 
/Jenny - skyldig till hö, pass och sadelgjordar - och en gång en annan ryttares hjälm!
 
#1 - - Eva:

Jag har bara ett minne att jag glömt ngt. Jag var i Hudik på tävl o hade glömt ridstövlarna. Inte många jag kände var där men i ridskolestallet hade de kvarglömda grejer. Jag rotade runt där, det fanns två par ridstövlar i barnstorlek och ett par i stl 41, själv har jag 37-38. Alla var i gummi....... Snygg man blev, gällde att inte tappa stigbygeln för då gled stöveln av :-)

#2 - - Sofia:

Glömt huvudlag + tömmar en gång... Det löste sig tack vare en kompis från samma by som kom lite senare. Till mig själv har jag både en och tre gånger glömt packa kläder utöver tävlingskläder. Inte så farligt, men en av få gånger jag faktiskt uppskattat de där reklam-tshirtarna i hederspris för ett helt meeting i samma kläder är inte megafräscht!

#3 - - Filippa:

Jag har glömt sadel! Fattar inte ens hur jag lyckades. Till ett meeting dessutom... Ringde mamma som körde i 140 (och fastnade i broöppning), hon hann =)