Den ofrivilliga hästskötaren

När man når en viss punkt i sitt förhållande med en hästtjej är man inte bara pojkvän längre, man blir också hästskötare.
 
Idag var inte bara dagen då Björn gjorde sin första start sedan skadan utan också dagen då min man om än ofrivilligt blev dubbad till hästskötare.
 
Det börjar alltid väldigt oskyldigt på tryggt avstånd som åskådare på ett par tävlingar, man blir introducerad till öppnandet och stängandet av luckan till transporten men behöver inte delta aktivt.
 
Sedan kommer den dagen när man erbjudit sig att följa med helt omedveten om att man gått från passiv åskådare till en i teamet.
 
Min man har varit milt beskrivet skeptisk till en närmre relation med Björn och har varit nöjd med att hålla sig på ett behagligt avstånd. Björn har trots allt galna ögon och gör ibland en del galna upptåg eller åtminstone så kan de uppfattas galet av en ofräst.
 
Men man kan bara åka med passivt ett visst antal gånger innan ens extra armar och ben kommer att behövas och idag var en sådan dag.
 
När introduktionen sker tänk på att:
* Ge alternativ, tillexempel vill du hålla i hästen eller sadla? Det vill säga säg det du vill att hen ska göra och följ upp med ett svårare alternativ. På så sätt har hen ändå gjort ett val.
 
* Visa inga tvivel, den ofrivilliga hästskötaren är ofrivillig av en andledning oftast av rädsla. Att peka med hela armen och ryggdunkar gör att den mest oroade adepten kan hålla i 500 kg häst i tävlingsmiljö.
 
* Men låt hen inte ta för lättvindigt på uppdraget, den du älskar allra mest i hela världen är ändå inblandad så höj ansvarskänslan genom att säga saker som: Okej du kan leda runt honom lite här men tappa honom inte.
 
 För min man gick de första momenten som att packa bilen och stänga luckan gick så smidigt att han inte hann märka vad som höll på att hända och rätt som det var stod han där med Björn-hästen i handen, ledde honom efter rundan och baxad in han i transporten. Det enda som gick bort var att ge den obligatoriska efter-rundan-godiset och nej det var inte av rädsla, det var mer för att Björn dregglar värre än en st bernads med rabies. En stark prestation från min man med andra ord som jag tror utan att säga för mycket nog kommer grooma åtminstone en gång till innan säsongen är slut.
 
 
 
/Hanna - om man inte har en hästskötare får man göra en
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Camilla:

Fniss!! Såååå mycket sanningar som Ni alla skriver om på denna bloggen !! Keep it up Girls!!

#2 - - Karin:

Ha ha mitt i prick !!!