När man bara rider samma häst

Jag har Björn som jag rider på, utöver det rider jag nästan inte alls. Ibland svingar jag mig upp på någon av ridskoleponnysarna för att eskorteras runt ute i skogen men det räknas nästan inte.
Men nu ett par dagar har jag fått äran att rida Zantino lite och det har varit lite kämpigt. Inte på grund av Zantino, han har burit runt mig som om jag var Grace av Monaco och bjudit på sin magiskt fina galopp. Nej det har varit jag och min lilla verktygslåda som har varit problemet.
 
Se på det så här; När man rider samlar man på sig massor av verktyg som funkar i olika situationer, på olika hästar. Vi säger att man samlar alla de här verktygen i ett garage. Rider man många olika hästar har man ordning och reda i garaget, det går snabbt att hitta rätt verktyg för vad det nu än är som dyker upp. Verktygen används också frekvent så de är lätta att använda. Men eftersom att jag bara rider Björn har jag en liten rosa verktygslåda som är anpassad efter den bruna lilla ballerinan, alla mina andra verktyg är i en enda röra i garaget. De är dammiga och rostiga så när man väl hittar de tar det lite tid innan man kan använda de lätt och smidigt med önskat resultat.
Det är därför så nyttigt att sätta sig på andra hästar ibland, få röja upp bland sina kunskaper och även skaffa sig nya.
 
 
 
/Hanna - ringrostig