Hatt, bubbel och häst

Igår rullade ekipaget med konstnär, sällskapsdamer och ståltrådshästar in i Sundsvall efter den ca 100 mil långa resan från Falsterbo. 
 
Sigrid skulle i år igen ställa ut sina fantastiska, kråmande ståltrådshästar i Falsterbos galleri så hon styrde ner drygt en vecka innan jag med sällskap anslöt.  
 
Linda Bengtzin summerade Falsterbo horse show käckt med hatt, bubbel och häst. Visst vimlade det av stråhattar och visst skymtade man servering där folk bubblade ikapp med sina smala skinande glas. Men utöver det så kan man sammanfatta det så här:
 
Falsterbo's...
 
...mest oberäkneliga: Var utan tvekan vädret, det svängde snabbt mellan En dag på stranden och Regn hos mig. 

 
...fulgråt: Inträffade när Scandic avtackades och Patrik Kittels röst brast i hans tal. Tur att det fanns solbrillor att gömma sig bakom
 
... härligaste: Stämningen på läktaren framför allt, så härligt med bra tyck på hästtävlingen. Är så saknat på ungefär alla andra tävlingar. 

 
...överkörning: När man har stuvat med sig en hop segertäcken till Näset, blir distraherad av en trumpet och på så när frontar med Rolf-Göran och manglar ner honom i backen. 
 
...dansare: Den kammade vi nog hem med en skolad dansare (för att blanda in ridtermer) och ett sällskap som jobbat åt systrarna Bäckström, på få ställen sker det så mycket fuldans i så många olika situationer. 

 
...bästa: Väldigt svårt att välja men laghoppningen var fantastisk med ett orubbligt Schweiziskt lag, morgon föreläsningen med Kung Roffe och sällskapet
 
...bränna: Ansiktet och t-shirtsbränna har jag med mig hem, typisk "jag-har-varit-på-hästtävling* bränna.
 
...skador: stela ryggslut efter att ha skakat rumpa, onda fötter och ett infekterat skvasår. 
 
...hästköp: Eller ja köp var det väl inte, ett utbyte av släp mot stålhäst så nu står han där mitt vardagsrumsfönster. 
 
...glädjerus: När Sigrid nådde sitt säljmål och äntligen fick köpa sin kavaj. Det vara nära ett ärvarv runt galleriet. 
 
...fotriktiga: Seglarskor, aldrig förr har så många seglarskor vistas på ett och samma område
 
...drömmis: Sienna SN som Stephanie Holmén red i 5 års klassen
 
...Björn: Halvbrorsan som vann Derbyt, ingenting som Björn kommer att upprepa. Korta Björnben är inte gjorda för att springa så långt. 
 
...bästa föda: Sallad, mycket enkelt att ta med, billigt och går att äta överallt. 
 
...miss: När vi vaknade i en annan tidszon på lördagmorgon och därav var i mycket god tid till insläppet. I hård konkurrens till när jag vakar mitt i natten av brandlarmet men går istället till jordfelsbrytaren och stänger av den. 
 
Annars fick man med sig mycket inspiration och funderingar, skratt och gråt, i solsken eller i regnrusk.
För mig var det första gången på sommarens stora hästfest och det blir definitivt inte den sista. 

/Hanna 
 
..