Torsdag i Sundbyholm

Vid sjutiden igår kväll anlände vi till Sundbyholm. Det går inte på en grisblink att komma i ordning efter ankomst, särskilt inte på ett ställe så stort som Sundbyholm. Trots att vatten alltid finns tillgängligt nära, vart man än står uppstallad, så är det enorma ytor att röra sig över. Stallkontor på ena änden, stall (i vårt fall) i andra änden, lastbilar i en tredje ände. Det blir inte trångt och stallarna är förhållandevis små, vilket gör att man slipper tryckta sig genom en 100-meters gång fullpackad med tävlingsskåp och hö. Men en cykel är helt klart att föredra att ha med sig på ett sånt här ställe. Inte förrän vid elvatiden kände vi oss klara för kvällen, då hade vi packat upp, promenerat hästarna, parkerat lastbilen  och ätit middag. 
 
Idag började tävlingarna inte förrän vid 10. Riktigt skönt att få en lugn morgon! Senast jag var här började det 8 på morgnarna, men sedan dess har man byggt en till tävlingsbana och kan på så vis ha två klasser igång samtidigt. 
 
Efter att ha fodrat och ätit frukost själv tog jag ut Skrållan vid niotiden för att trimma lite. Välbehövligt, hon kunde inte koncentrera sig för fem öre utan sprang bara och skrek och var allmänt jobbig. Efter en 20 minuter började hon fokusera på rätt saker och då blir hon alldeles gudomlig att rida istället. 
Skrållan hoppade 125 idag på stora banan, och blev först ut av våra hästar. Jag har inte lyckats fått tag på ett nytt hackamore som passar henne än, och fick lite problem med att hon blev överbetslad. På oxern  rev hon tre gånger i rad på framhoppningen, och jag gav faktiskt upp. Tog ett räcke istället och gick in på banan. Väl där kändes hon riktigt bra, men efter hinder nummer 6 som var en vattengrav (ja ni läste rätt, vattengrav i 125. Det var ett alternativt hinder till ett räcke med vattenmatta och jag tog förstås chansen att träna vatten!) så gick det lite fort, jag var tvungen att hålla mer och hon blev väldigt studs igen resten av banan. Men felfri höll hon sig! 
 
Efter att jag hoppat Skrållan var det bara att kasta sig upp på Ravve som skulle gå på andra banan. Den hade öppnat för bangång medan jag red fram Skrållan, så jag hann inte gå den. Fick distanserna av Leif Hall, skyndade mig att rida fram och hann med allt jag skulle. Ravve var väldigt taggad och gjorde en bra runda, tyvärr rullade tvåans räcke av. Ett hinder jag senare såg tog väldigt många nedslag i klassen efter, där jag hann se betydligt mer. 
 
Efter den klassen blev det en paus på lilla banan, och vi hann med en fika efter att ha tagit hand om hästar och utrustning. Sedan var det dags för Måns och Lucas som gick 115. För Måns blev det flera långa pauser under framridningen, och det kändes som att han tappade tålamodet. Från att ha känts jättefin blev han otålig och slarvig, så rundan slutade med tre nedslag.
 
Kvickt upp på Lucas som avslutade klassen och dagen på den banan. Han var rejält framskrittad innan och vi hann med en ordentlig framridning för en gångs skull. Så är det ju sällan när vi tävlar norrut och man har flera unghästar i samma klass. Han hoppade fantastiskt fint och avslutade dagen med en säker nolla! 
 
Så mycket längre har vi inte hunnit idag, vi har tagit hand om stallet och håller nu på att fixa med maten. Ska lägga in mer bilder sen, tills vidare får ni se en morgontrött Lucas 😊
 
 
/ Jenny