Sista dagen

Så kom söndagen. Sista tävlingsdagen. Det går så fort, samtidigt som det känns som vi varit hemifrån länge.
 
Skrållan hade hoppat klart och skulle bara ut och promeneras, de andra hästarna skulle alla starta 120. Jag hade anmält dem så eftersom det såg ut som  att 130 på söndagen skulle bli sista klassen, och jag ville undvika den för att kunna komma iväg i tid. Nu blev det istället så att två 120-klasser, med samma bedömning, gick på samma bana. Först och sist. Naturligtvis hade vi unghästarna i sista klassen... 
 
Jag var inte ett dugg sugen på att hoppa sista hästen vid femtiden och komma hem sent på natten när det fanns en till likadan klass, så jag hängde på låset när sekretariatet öppnade och frågade om jag inte kunde få byta så att alla hästar hoppade samma klass. 
Det fick bra, så då fick vi istället skynda oss att promenera hästarna, så att jag hann byta om och sitta upp på första häst som var Ravve. 
 
Ravve var på bra humör och jag stod på rätt bra i omhoppningen. Jag tog ledningen med tre sekunder, och höll den ända till sista ryttare som tyvärr kapade min tid med 19 hundradelar. Under tiden red jag fram Måns, som kändes fin under framridningen men åter kom in och plockade ner bom efter bom. Jag vet inte riktigt varför heller, så det är väl den enda häst jag inte är nöjd med den här helgen. Lucas gjorde ännu säker och bra 120, nära att sätta sitt andra raka breederskval men jag fick inte runt honom ordentligt i svängen mot femmans kombination och fick kompensera med att rida framåt in över oxern, vilket gjorde att det blev lite för tajt ut och ett nedslag kom. Endast två felfria unghästar i klassen gjorde att han ändå fick pris. 
 
Efter att ha packat ihop och tagit hand om hästarna hann vi se några startande i Grand Prix-klassen på stora banan, och äta lunch innan vi körde ner lastbilen till stallarna för att packa in. 
 
Det har varit en härlig vecka med många fina rundor och som vanligt ett fantastiskt arrangemang! 
 
 
 
 
Vi säger tack för den här gången och på återseende! 
 
/ Jenny 
#1 - - Charlotte Uleskog:

Roligt att hitta en trevlig hästblogg! :) kommer följas med glädje!