Lördag

Idag blev en lugn dag, vilket var skönt efter den sena kvällen igår. Alla klasser hade avklarats redan strax efter lunch, och eftermiddagen har varit fylld av underhållning. 
 
Sundbyholm har som tradition kuskar och ryttare som byter gren. Halvt om halvt i alla fall, ryttare i sulky hade kanske varit lite vågat så det är mont'e (går inte att göra rätt tecken på telefonen). Först ut var kuskarna, som skulle hoppa en bana på fem hinder i två omgångar. Hinderhöjden såg ut att vara runt 60-70 cm. Sista hindret, en oxer med grind under ställde till med en hel del problem. Såväl hästmaterialet som kuskarnas ridkunskaper var minst sagt varierande och klassen bjöd på många skratt. 
 
Någon timme senare var det dags för ryttarna att ge sig ut på travbanan. Efter många om och men lyckades alla samlas bakom startbilen och det bar iväg i en hiskelig fart! Någon kamp om segern blev det dock inte, Victor Schumeier ledde från start till mål. 
 
Dagens sista showklass var en six bar-hoppning. Sju modiga ryttare och hästar tog sig an de höga hindren. Tre tog sig till sista höjden. Viktor Melin rev andra  hindret, men klarade det sista, 181 cm höga hindret. Marcus Westergren rev både  andra och tredje hindret, men klarade också det sista. Sist ut var Arnold Assarsson med Contant Q, som var i ganska ordentligt på höjden 170. Contant rättade sig precis som han skulle och gled över samtliga hinder utan att röra en bom! Han vann därmed klassen och 10 000kr.
 
Av våra hästar var det bara Skrållan som hoppade idag. Hon gick 130, idag på hackamore med en ny, läderklädd kindkedja. Det kändes som den bästa lösningen hittills, sedan hennes förra gick sönder. Hon gjorde en väldigt stadig runda, rytmisk och jämn. Hon var felfri på hinder men jag fick ett fel för tiden. Hon gör verkligen jämna resultat, och det är så roligt att rida henne! 
 
Imorgon är sista dagen på denna tävlingsvecka. Stallarna börjar bli halvtomma, många har åkt hem redan. Jag förmodar att funktionärerna kommer tycka att det är skönt när allt är klart, och de får en liten paus innan de laddar för SM-tävlingarna som snart drar igång! 
 
 
 
 
/ Jenny