Så många frågor - dressyrutmaningen

Dressyrutmaningen. Det är bara två veckor kvar, och jag känner att jag har så många frågor som måste besvaras om dressyr.. Första frågan var ju vilken häst jag skulle välja, och där blev det Sven som fick rollen som dressyrhäst för en dag. Nu återstår resten.
 
Att lära sig dressyrprogrammet vore kanske på tiden, men vi som är hoppryttare är vana att lära oss banan en kvart innan start så känner jag Sigrid och Hanna rätt så har ingen av oss ens kollat upp något program ännu. Frågan: Var hittar man dressyrprogrammen man ska lära sig?!
 
Utrustning är nästa fråga. Jag tävlade dressyr på ponny och har vaga minnen av att man inte fick ha varken det ena eller andra. TR vore kanske bra att läsa men vad fasen... Vi har ju haft dressyrryttare som läst här, ni kan väl hjälpa oss med de viktiga frågorna! :)
 
Tyglar - vad får man ha och inte? Själv rider jag alltid med gummityglar, och det vill jag minnas att man inte fick ha... Så man måste alltså köpa nya tyglar och börja med att förstöra dem, för så kallade "flugor" får man väl inte heller ha?
Handskar - vilken färg måste eller bör man ha? Är vita handskar standard eller bara något de flesta har?
Vad gör jag med håret? Gissar att en lång röd svans dansandes längs ryggen inte är det optimala...
Benskydd vet jag ju att man inte får ha, gäller bara att komma ihåg att ta av dem...
Bett kan ju också vara en aktuell fråga, där vet jag att det hänt en hel del senaste femton åren. Vad är tillåtet och inte idag? Fasta ringar, raka bett etc?
 
Ni som rider dressyr, har ni några andra tips och trix?!
 
Gissar att jag blir dressyrens motsvarighet till detta när jag försöker sitta ner i en travökning i hoppsadel
 
/ Jenny - sitter aldrig ner i trav som går fortare än samlad trav
#1 - - Linnea :

Här hittar ni alla dressyrprogram http://stallbacken.50webs.com/dressyr/program.html :)

Ang tyglar har du helt rätt, inga gummityglar och inga flugor! Handskar får du ha i vilken färg du vill men svarta eller vita är väl kanske att föredra ;) Jag tror inte det finns någon regel för hur man har håret men det är ju snyggast uppsatt i någon form av knut, är ju enkelt att fläta och sen bara snurra ihop flätan! Bett är ju svårt att hålla reda på alla men raka, tredelade, tvådelade med fasta/lösa ringar är tillåtet. Man får även tävla dressyr på baucher nu för tiden. Kanske enklast att kolla Tr's bettbilaga om du är osäker på ditt bett :)

Är väl att rekommendera att lära sig programmet lite i förväg och gärna rida igenom det några gånger för att upptäcka ev svårigheter som man ska tänka extra på. Man kan inte tro det men alla moment kommer så sjukt snabbt i dressyren, vips säger det så är man klar.. Hoppas svaren duger och lycka till!