Dressyrutmaningen - Att bli bedömd

Samtliga i Trojkan är anmälda till dressyrttävlingarna på Näset. Vi kan låtsas som att det bara är en prestigelös intern tävling men när dagen kommer så är det allt eller inget. In it to win it. 

Jag har i möjligaste mån försökt undvika bedömningssporter då det i många fall utförs på tveksamma sätt. Bedömningen alltså. 

Okej jag kanske inte tar kritik med grace och ödmjukhet utan  brukar betrakta protokollet på samma sätt som man betraktar någon annans hund som skiter inomhus. Sen knövlar jag ihop det och dumpar det bland engångstallrikar och halvätna bullar. 

Den stora triggern är när de är så uppenbart  fel ute. Som i ett stilprotokoll där Clas anklagades för att vara obalanserad. Det är som att säga att usain bolt är långsam. 

Eller när det inte känns som de bedömmer konsekvent. Man styr runt sitt program och ingenting fruktansvärt händer. Visst skänkelvikningen gick lite långsamt och i fattningarna så kunde jag se hästens framtänder men på något anmärkningsvärt sätt lyckas en som stegrar i ryggningen få högra poäng och nej resten var inte on point. Då känns det ju som lotto. Domaren hade rökt braj och hade en skön reaggekänsla i kroppen så då blev det höga poäng. Har man otur så har hen just fått reda på att det är en vattenläcka i källaren så då blir det poängsnålt. 

Men för sakens skull så testar vi igen men bli inte överraskade om ett protokoll format som en kanonkula flyger genom ridhuset.

/Hanna - Dressyrmästare i ett parallelt universum
#1 - - Anonym:

Akilles ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️💞