Praktikant guiden

Det har skrivits mycket om praktikanter och dagens ungdomar i hästbranschen. Det här är inte ytterligare ett sånt inlägg eftersom det mesta är sagt och det mesta håller jag med om. Istället tänkte jag bidra med något konstruktivt nämligen en guide för dig som tänkt praktisera på ett hästföretag. 

Det går att skriva en tjock manual likt den som följer med bilen men idag bjuder jag på den korta varianten. 

*Ta reda på vad det är för ställe du ska till, då vet du lite vad du har att förvänta dig. 

*Lär dig hästarnas namn. Att visa intresse överhuvudtaget är alltid ett plus men att inte kunna hästarnas namn kommer att göra det svårt för dig att utföra någon som helst arbetsuppgift. 

*Lyssna. När du får instruktioner så sug åt dig som en svamp, förstår du inte så fråga direkt. Det är bättre än att göra något halvdant på fel sätt i 2 timmar. 

*Se och lär. Enkelt sätt att lära sig rutinerna och hur det på bästa sätt utförs är att observera standard personalen. 

*Fråga. Det finns nästan inga för dumma frågor så fråga allt du undrar över. Kör loss frågesprutan första dagen så blir det lättare och snabbare att komma in i rutinerna. 

*Våga göra fel. Gör hellre fel än ingenting alls är bra att följa. Det är genom misstag man lär sig. 

*Ta initativ. Går hand i hand med ovanstående och nedanstående. 

*Om du för stunden inte vet vad du ska göra så gör någonting tills du kommer på eller får reda på. Det behövs alltid packas hö, krattas och sopas. 

*Överge din praktikvän. Kommer ni tillsammans till ett ställe så dela upp er eller be om att få dela på er. Ni kommer garanterat göra ett bättre jobb. Tvåsamhet bland praktikanter har en bedrövlig zombie effekt. 

*Hästföretag handlar ofta om att någon som är proffs ska utbilda, träna och tävla hästar. Alla andra runt om har till uppgift att se till att deras jobb blir så smidigt och enkelt som möjligt att genomföra. Du kommer alltså mest troligt inte sitta och rida hela dagarna. 

*Din praktik är träning för yrkeslivet inte ett Min Häst äventyr. Är du införstådd med det här från början så kommer du inte bli så förbannat besviken.

Med de här orden i bakhuvudet önskar jag er lycka till och ta till vara på praktiken då du faktiskt har tid på dig sen får du räkna med att du alltid ligger efter tidsmässigt. 

/Hanna 

#1 - - Carina:

Om nu hästbranschen vill bli en ”ren och vit” bransch, så är det viktigt att alla även arbetsgivare i hästbranschen lär av andra branscher, tex en praktikant = en person som ska ha en handledare och inte utföra arbete själv, ofta med en skylt ”Praktikant” eller ”Ny på jobbet” = jättebra tips! Om man har behov av en självständig person som redan kan jobbet när man söker arbetskraft: ja, sök en sådan person då och kräv att personen ska ha utbildning och erfarenhet. Men att anställa en praktikant är att anställa en person som man bär ansvar för att lära upp!
Arbetet kan vara betalt (men behöver inte vara det). Utgår lön, finns det lönenivåer som ska följas. Utgår ingen lön = förvänta dig inte en fullärd person som utför samma arbete som en betald. All annan ersättning som erbjuds utan att du betalar skatt för det = svart ersättning och är inte att rekommendera. Arbetsgivaren ska betala sociala avgifter och då tjänar alla på en öppen redovisning. Har inte arbetsgivaren råd att betala skälig lön för 40 timmars arbetsvecka så har hen inte heller råd att betala för 50 tim arbetsvecka. Antagligen tar hen för dåligt betalt av sina kunder eller vänder sig till fel kundkrets.

Svar: självklart så kräver man mer av en anställd än en praktikant men att den som kommer iallafall är engagerad och tar till sig av vad handledaren säger borde man ändå kunna "kräva".
trojkan.com