Hektiska dagar

Varje gång man åker bort från sina hästar så innebär det att man får massor att göra när man kommer hem. Det slår aldrig fel. Trots att jag har haft Sigrid i stallet i tre dagar , som inte bara har skött om utan även ridit hästarna, så har jag haft häcken full.
 
Efter 14 timmar med tåg hann jag hem igår lagom för att duscha, äta och sätta mig i bilen i två timmar för att ha träningar för ett gäng härliga elever. Två timmar hem igen, klev innanför dörren ganska precis vid elvasnåret och stupade direkt i säng.
 
Jag rider lite olika kategorier av hästar, inte bara ålder- och utbildningsmässigt. Jag har ett gäng som jag har hemma och rider varje dag. Ett annat gäng som jag rider någon dag i veckan och på tävling, samt någon enstaka som jag bara rider på tävling. Det som händer när man varit borta är ofta att alla en-gång-i-veckan- hästar samlas på samma dag, istället för lite mer utspritt som det kan vara annars.
 
Sedan brukar det av alltid bli merjobb av något slag när man kommer hem. Antingen har något gått sönder, eller så har en häst tappat en sko, eller så har det blivit dåligt mockat så att det tar dubbelt så lång tid som vanligt, fodret har tagit slut, eller så är det något annat. Garanterat någonting i alla fall. Idag blev det till att stöka om i stallet för att göra plats för två till hästar. När jag var nöjd så visade det sig att en av hästarna inte var det. Ett litet sto som hamnat mellan två stora valacker som hon absolut inte kände sig bekväm med. Hon skrek och såg arg ut, men var nog egentligen lite rädd för dom, för slutligen parkerade hon sig i mitten av boxen, skrapade allt spån baktill och vägrade äta. Det var bara att flytta om och ställa den lilla prinsessan i hörnet så att hon fick vara i fred.
 
Imorgon blir det full fart igen, och i helgen, som egentligen betecknas som lugn, ska jag ha träning två dagar och ha dubbla visningar av saluhästar. Och så lär man väl vilja hålla lite koll på både ponny-SM som går här i Sundsvall, samt CSI i Helsingborg.
 
/ Jenny - häst twenty-four seven