Det borde finnas gult kort i ridning med.

 
Det är inte så lätt att bli en tävlingsryttare, erfarenhet tar många år att samla på sig Och man måste få misslyckas ibland. Dock finns det erfarenhet som man helst undviker att göra, eftersom man slår sig så vansinnigt mycket.
 
Idag har jag varit funktionär på ponnytävling, i de lägsta klasserna. Det fanns en hel del ekipage där hästen, ryttaren eller i bästa fall båda utförde riktigt fina prestationer. Sen fanns det de som det inte gick lika bra för, och en del av dem kanske bara hade en dålig dag, eller råkade göra misstag. Sen kommer vi till de jag hakar upp mig på. Ryttarna som rider farligt.
 
Som jag ser det är det inte barnen eller ponnyn som skall hållas ansvarig, men ett gult kort till föräldrar eller tränare kunde ibland vara på sin plats. Om ponnyn går i sexhundrameterstempo och kliver av sju meter utifrån så går den inte att tävla annat än i Grand National! 
Ligger man så stort blir det ofta en tvärnit framför hindret, där ponnyn fungerar som gummibandet i en slangbella och barnet... Ja, ni fattar... Eller så går man ner i bakkanten på längdhinderna, och av allt som kan vara mysigt att göra tillsammans med din häst så är inte att ramla en av de sakerna. 
Man är inte tävlingsklar om man inte kan få igenom en förhållning. Eller inte förstår att man borde ta en. Då är det läge att få instruktion om hur man rider i ett avvägt tempo.
Att låta sina barn hoppa riktigt usla hopphästar är också märkligt. Som att låta dem åka bil med en blind chaufför ungefär. Att man inte har så mycket pengar håller inte som ursäkt, är hästen farlig att rida är det ju bättre att avstå och åtminstone behålla hälsan. Tycker jag i alla fall, men jag är ju inte förälder...
 
Att dessutom stå vid staketet och bröla uppmaningar om att GALOPPERA!!!!! När telningen redan håller på att knäcka Secretariats världsrekord från 1973, borde ge rött kort.
 
/Sigrid - rädd gammal gnällkärring
 
#1 - - My:

Överdomaren kan utdela varningar och även anmäla till disciplinmämnden. Så istället för att stå och förfäras vid staketet så ta en diskussion med ÖD över vad du sett. Filma dessutom gärna så det går att styrka hos disciplinnämnden om hur förälder har betett sig.

#2 - - sanna :

Bra skrivet som vanligt, men har sett samma fenomen i allt för många sammanhang, håller med My, kalla ner ÖD