Som man skor får man hoppa

I helgen har det tävlats igen. Det var på Sundsvall summer horse show, på gräs, vilket gav mig anledning att utöka broddsamlingen igen. Jag vet inte varför, men det är något roligt med att köpa broddar. Jag hittade en bra modell som jag inte hade i samlingen och köpte den i två längder. (De två mittersta) Den mindre av dem kom till användning i samtliga klasser, i kombination med en annan brodd.
 
 
Alla hästar har gått bra, även om det ser lite varierat ut på resultatlistan. Som det kan bli med unghästar. Det var dessutom debut på gräs för dem alla. Skrållan inledde felfritt i 110, Monfever med ett nedslag. I 120 var Skrållan felfri till 8:e hindret, där det blev ett nedslag ut ur kombinationen. På 9:an blev hon supertittig och stannade långt före hindret. Lite flytt i sidled för skänkeln i skritt, känna att hon lyssnar, ny lång anridning. Tidsfelen ramlar in och summan stannar på 14 fel. Cruzero gör en enkel nolla i samma klass.
Ny dag. Skrållan fick flytta till 110 för att förenkla logistiken då jag inte hade tillräckligt med medhjälpare. Båda hästarna felfria i 110, fina, stabila rundor. Cruzero fick för sig att inte gå förbi domartornet i 120, så det hela slutade på 11 fel men mycket fin hoppning på honom.
 
Jag har ju förresten skrivit ett inlägg om broddning, och att man inte ska ha äldre än 6 veckor gamla skor när man tävlar på gräs. Skrållan hamnade på 6 veckor två dagar innan tävlingen, så jag funderade tidigare på om hon skulle få ha de gamla skorna och skos veckan efter, men bestämde mig för att hålla mig till min 6-veckors regel. Hon skoddes om exakt på dagen på 6 veckor, och det var verkligen tur! Det här är första sommaren hon går med skor, eftersom hon gick oskodd till i oktober förra året. Och sällan har jag sett en häst som nöter skor så mycket!
 
 
Till vänster hennes sko, till höger en annan begagnad sko från i vintras. Samtliga Skrållans skor var pappertunna och så veka att de böjde sig när hovslagaren tog av dem! De hade verkligen inte klarat av en tävling på gräs med broddar i...
 
/ Jenny - ibland är det tur att man inte frångår sina principer