De riktiga tjejerna vs stalltjejerna

 
Jag har alltid undrat över hur det är att vara en riktig tjej. Som född hästfanatiker är det lätt att missa hur det går till. Som barn hjälpte jag aldrig till i köket, jag skottade vägen till hagarna och slog ner hagstolp. Det var ytterst motvilligt jag klädde upp mig, då det kändes stelt och konstigt att ha kläder som inte fick smutsas ned. Hade jag varit en serieprinsessa så hade jag utan tvekan varit Fiona i Schrek.
 
I stallet är det ju oftast mest tjejer, så man har inte så mycket för att vänta på att någon större och starkare skall komma och bära sakerna åt en. Det är bara att hugga i själv, den insikten sitter i ryggmärgen, till och med de spädaste hästtjejerna brukar kunna rulla en överfull dyngkärra och bära 10 kassar hö. Och en sida av oss är stolta över detta, samtidigt som en annan sida vet att riktiga tjejer inte har samma attityd som en norrländsk skogshuggare på 40-talet. Riktiga tjejer söker vård om de skadar sig (vilket är klokt), stalltjejer är livrädda att röja hur mycket det slog sig. Märkligt egentligen, men antagligen för att vi inte har råd att tveka eller bli rädda.
 
Det är ofta en ganska rak och bestämd ton i stallet, våra ridlärare är fostrade av gamla militärer, och hästar trivs ofta med tydlighet. Därför kan man ofta känna sig lite klumpig och barsk bland riktiga tjejer, de är ofta bättre på trevligt småprat och mjukare i sättet. 
 
Många hästtjejer kan nog känna att man inte vill vara helt och hållet tjejig, men inte heller man. Det sköna med att bli äldre och gråare är ju faktiskt det grå. Allt behöver inte vara svart eller vitt. Man kan bära spånbalar i klänning:)
 
/Sigrid - otjejig tjej
#1 - - Anonym:

Och en annan som är uppväxt med kossor och tjurar, var uppe kl 04:30 för att sköta djuren i lagårn för att san laga mat och göra sig klar för skola. Och för mig var stalltjejer fjollor som tyckte att de jobbade hårt i stallet, medan en annan ansåg att de var ju piss och ingenting jämfört vad en annan gjorde 365 dagar om året.
Så alla ser saker med andra ögon.
:)

#2 - - Anonym:

Att kalla vissa tjejer för riktiga tjejer och andra (indirekt) för oriktiga tjejer känns förlegat. Har vi inte kommit längre än så? Det finns tjejer som gör och är på olika sätt, inget som avgörs av vilket kön de verkar ha mellan benen. Så möt alla med respekt och använd inte nedsättande uttryck om varandra.

Svar: Ironin i inlägget tycks ha gått förlorad för dig, det handlar ju om att först inte känna sig som en riktig tjej, men sen bestämma sig för att vara nöjd med hur man är.
trojkan.com

#3 - - Johanna:

Lustigt, i min hemby var hästtjejerna de "riktiga" tjejerna medan jag som sysslade med teater var extremt otjejig.
Nu är jag dock vuxen och tycker att det är ganska hemskt att använda ett utryck som riktiga tjejer. Alla som ser sig som tjejer är tjejer.