Idag pratar vi ridbyxor

Jag tror inte jag är ensam när jag säger att det är svårt att hitta ett par ridbrallor. Med tanke på alla de olika märken och modeller som finns borde inte ridbyxköpet vara så jäkla svårt. Men som det ser ut idag får man ränna runt, beställa, pröva, vrida och vända. Ändå står man där med skavande byxor. 

Det första problemet som uppstår är att många ridbyxor passar bara på de kroppstyper som visas i katalogen och lets face it vi är många som inte ser ut så. Själv har jag långa, stabbiga ben, breda höfter och en lite smalare midja så antingen får jag inte upp byxan över rumpan eller så kan jag bära med mig en havresäck likt en kängeru. 

Det andra problemet är att ridbyxor inte är behagliga i varma klimat. Efter 45 minuters sadelgnuggande en sommardag har man gedigen rumpsvett som leder till diverse utslag och finnar. 

Det tredje och kanske inte lika fullt så allvarliga men ändock ett problem när man ska lägga 500 kr på ett par varma oformliga byxor är att det inte går att hitta vanliga, icke pimpade, halvskodda ridbyxor längre. Allt glittrar eller är i skrikiga svåra färger och hittar man ett par vanliga diskreta stilrena byxor så är de helskodda. Helskodda i all ära men det känns som en blöja(om man inte genomlidit två sommrar i dressyrsadel på Vreta, då blir man immun) och är ohyggligt varma. 

Slutligen spräcker man de flesta med sin majestätiska överskänkel, så jag efterlyser bekväma, tåliga, stilrena ridbyxor som andas. 

Hanna - Hur svårt ska det va? 


#1 - - Anonym:

Kort men koncist och med all min trovärdighet som garanti: eurostar energy full grip.

#2 - - Anonym:

Kort men koncist och med all min trovärdighet som garanti: eurostar energy full grip.

#3 - - Anonym:

Equestrian Stockholm har jätte sköna följsamma ridbyxor som andas. Dom passar dom flesta kroppar då dom är väldigt stretchiga i alla riktningar. Hel eller halvskoning med supergripp, ej läder.
Kolla in deras hemsida!